Au fost deschise reuniunile regionale de consultare publică privind propunerea MENCS de document de politică publică „Opțiunile de educație și formare profesională a absolvenților de clasa a VIII-a”

Consultările vor începe în Județul Brăila, fiind programate pentru data de 2 iunie 2016 în Aula Facultății de Inginerie și Agronomie. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților locale, ai inspectoratelor școlare, camerelor de comerț, industrie și agricultură, ale agențiilor județene de ocupare a forței de munca, ale agenților economici, precum și ale sindicatelor și patronatelor din judeţele Brăila, Buzău, Galați și Vrancea. Pentru celelalte judete din regiune va fi organizat un eveniment de consultare în data de 7 iunie 2016, la Constanța.

În aceeași dată, 2 iunie, Universitatea Politehnica din Timișoara va fi gazda unei reuniuni cu aceeași tema. La întâlnire vor participa toate grupurile țintă menționate și mai sus, din județele Arad și Timiș. Evenimente de consultare în celelalte județe ale regiunii vor avea loc în 8 iunie 2016 la Deva pentru județul Hunedoara și în 9 iunie la Reșita, pentru județul Caraș Severin.

Trebuie să vă anunțăm și că în data de 16 iunie 2016  se va încheia procesul de consultare on-line cu privire la modificările propuse în documentul-concept „Opțiunile de educație și formare profesională ale absolvenților de clasa a VIII-a". Documentul este publicat pe paginile web ale MENCS și a Centrului National de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.

Vă invităm să analizați propunerile incluse în document şi vă rugăm să vă exprimați opiniile prin completarea formularului de consultare și transmiterea acestuia la adresa de e-mail: consultare-dual@tvet.ro.

Mai jos puteți, de asemenea, parcurge și calendarul complet al consultărilor. 
Fișiere atașate: