Azi a avut loc evenimentul de consultare publică cu subiectul “Documentul concept – Educaţie şi formare profesională ale absolvenţilor de clasa a VIII-a”

Întalnirea din 1.06.2016 de la sediul MENCS cu subiectul „Documentul concept – Educaţie şi formare profesională ale absolvenţilor de clasa a VIII-a”, din cadrul evenimentelor de consultare publică pe acest subiect, a fost deschisă de domnul ministru Adrian Curaj şi de doamna director al CNDIPT Gabriela Petre.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Camerelor de comerţ bilaterale, ai Camerei de Comerţ şi Industrie, ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, ai unor patronate şi asociaţii, ai Cancelariei Guvernului, ai unor companii reprezentative. Aceştia şi-au exprimat opiniile despre aspecte prezentate în documentul – concept, legate de structura propusă a sistemului, posibilităţile de implicare a actorilor interesaţi, flexibilitatea traseelor de pregătire propuse, calitatea programelor de formare şi relevanţa pentru piaţa muncii, nevoia asigurării pe multiple canale a unor campanii de promovare şi a consilierii elevilor de gimnaziu pentru a opta pentru ruta de pregătire profesională în sistem dual.

Concluzia tuturor participanţilor a fost comună: sistemul de educaţie împreună cu mediul economic trebuie să colaboreze pentru asigurarea forţei de muncă în economie în perioada următoare.

Cu această ocazie, a fost prezentat Calendarul consultărilor la nivel regional și s-a solicitat de către cei prezenţi ca la consultările regionale/locale să participe și reprezentanţi cu responsabilităţi decizionale ai inspectoratului şcolar sau ai autorităţilor locale.

Participanţii au subliniat importanţa unei cooperări constructive a tuturor celor implicaţi şi a luării unei decizii care să permită punerea treptată în practică a măsurilor stabilite.

Le mulțumim celor de mai jos pentru prezență:

Apopii Mihai Camera de Comert și Industrie a Romaniei
Blemovici Alexandru Schaeffler Romania
Bratu Alina Continental Romania
Cavaleru Dana HR Management Club Coalitia pentru dezvoltarea Romaniei
Chiru Elena Asociatia Oamenilor de Afaceri Romania
Gheorghe Cristina Billa Romania SRL
Hociota Anca Camera de Comert Romano-Germana
Lukavsky Rudolf Ambasada Austriei – secția comercială
Metz Sebastian ANK Romania German - Romanian Chambre of Commerce
Parvan Cristian Asociatia Oamenilor de Afaceri Romania
Popescu Loredana Colegiul Economic Kiritescu
Record Adriana Camera de Comerț și Industrie Franceză în România
Robescu Diana Nestle Romania
Talpes Mariuca Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei
Zamfirescu Birleanu Anca Ambasada Austriei
Turturescu Flavia Cancelaria Primului Ministru
Bichaud J. Philippe Ambasada Frantei
Ciocoiu Viorel Ministerul Economiei
Stroe Constantin Asociația Constructorilor de Automobile din România
Maria Gheorghiu Cancelaria Primului Ministru