Invitație la competiția europeană CedefopPhotoAward

  • Info IPT


Stimați profesori, 
Dragi elevi,

Vă invităm să fiți parte a unei competiții la nivel european!

CedefopPhotoAward 2018 este o inițiativă aprobată de Comisia Europeană, în cadrul Săptămânii europene a competențelor profesionale (European vocational skills week) care urmărește să prezinte experiențe din domeniul formării profesionale (VET)  și să sporească vizibilitatea învățământului profesional și tehnic în Europa.

La competiție pot participa grupuri de 4 elevi, coordonați de un profesor, cu o “POVESTE „ în imagini (fotografie orignală) care captează diferite aspecte ale învățământului profesional și tehnic din școală/companie/localitate.  Povestea în imagini trebuie însoțită de o scurtă narațiune și trimisă pe adresa de e-mail  cedefopphotoaward@cedefop.europa.eu până la data de 15 iulie 2018.

Se vor acorda 3 premii pentru cele mai bune POVEȘTI:
  • Premiul I și Premiul II – echipele împreună cu profesorul vor merge la Viena-Austria în perioada Săptămânii europene a competențelor profesionale (5-9 noiembrie 2018) și vor participa la Dineul de gală din 8 noiembrie unde vor prezenta aceste povești și la Ceremonia de decernare a premiilor din 9 noiembrie.
  • Premiul III – echipa împreună cu profesorul va merge la Salonic-Grecia la deschiderea Festivalului Internațional de Film de la Salonic (# TIFF59) din 1 noiembrie 2018.
Toate aplicațiile trimise vor fi publicate și diseminate la nivel european.

Este o oportunitate pentru toate școlile IPT din România de a se face cunoscute în Europa și de a promova bunele practici din domeniul formării profesionale.

Mai multe detalii găsiți în leaflet-ul de mai jos.


Fișiere atașate:

Categorii

Important

Cadrul strategic pentru infrastructura educațională și sprijin în planificarea strategică a educației și formării profesionale - INFRAED

Proiectul Cadrul strategic pentru infrastructura educațională și sprijin în planificarea strategică ...

Operatorii economici pot solicita până la data de 23 noiembrie 2018 şcolarizarea elevilor în învăţământul dual şi profesional pentru anul şcolar 2019-2020

Învățământul profesional reprezintă un traseu de formare profesională inițială care se organizează p...

Calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual pentru anul școlar 2019-2020, aprobat prin OMEN 5031/2018

A fost publicat în Monitorul Oficial nr. 823/26.09.2018, Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr...

Compendiumul de bune practici pentru creșterea vizibilității și atractivității IPT – Povești de succes, volumul II

Vocea foștilor absolvenți de învățământ profesional și tehnic se face auzită prin intermediul Compen...

Mai sunt 21.951 locuri libere pentru a doua etapă de admitere în învăţământul profesional şi învăţământul dual

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi în învăţământul dual, la data de 6 iulie...